hoe eet ik gezonder

Het is een vraag waar velen mee zitten: hoe eet ik gezonder? Natuurlijk zijn er veel dingen waar je rekening mee dient te houden op het gebied van voeding. Zo zijn je macronutriënten van belang, maar is het ook belangrijk om daarin ook onderscheid te maken tussen voedingsstoffen. Daarnaast is het voor gezond eten tevens van belang dat je denkt aan je situatie, lifestyle en sport. Wat voor de een gezond en geschikt is, kan voor de ander in bepaalde situaties minder gezond zijn. Zoals gezegd, er zijn veel factoren voor gezond eten. Daarom gaan we hier in deze blog verder op in!

Macronutriënten

De belangrijke macronutriënten zijn koolhydraten, vetten en eiwitten. Om gezond te eten is het van belang dat je de macronutriënten op een juiste manier verdeeld. Het is dus niet gezond om te veel vetten (vooral omega 6 vetten) en te weinig eiwitten te consumeren. Maar let op, vetten en koolhydraten zijn ook nodig en belangrijk voor je lichaam. Let hierbij wel op het verschil tussen gezonde en ongezonde vetten & koolhydraten.

Verschil binnen macronutriënten

Hoewel het belangrijk is om je macronutriënten goed te verdelen, wordt het voor gezond eten daarnaast aangeraden om ook binnen de macronutriënten een onderscheid te maken. Zo wordt er vaak te weinig omega 3 vetten geconsumeerd, en eten mensen te veel omega 6 vetten. Een betere balans hierin is voor velen noodzakelijk. Daarnaast is het voor velen beter om meer langzame of meervoudige koolhydraten te eten in plaats van te veel snelle of enkelvoudige koolhydraten. Zo zie je maar, ook binnen de macronutriënten is het van belang om onderscheid te maken wanneer je gezonder wilt eten!

Betrek je lifestyle bij je voeding

De een is op werk zeer actief, terwijl de ander op kantoor (zittend) werkt. De een sport veel, de ander minder. Zoals je ziet, heeft iedereen een unieke situatie en lifestyle. Er is dus niet één antwoord als het gaat om voeding. Je hebt als je aan duursport doet meer koolhydraten nodig dan iemand die veel minder beweegt. Die energie heb je namelijk nodig om te kunnen presteren.

Supplementen voor sporters

Sporters kiezen er daarom ook voor om sport supplementen van Muscle Concepts te gebruiken. Wanneer er voor schone en kwalitatieve supplementen wordt gekozen, zijn deze zeker gezond. Bovendien zorgen bepaalde supplementen ook voor betere prestaties!